12-те най-големи тенденции пролет / лято 2021 година

Може да ви бъде простено да мислите, че колекциите пролет / лято 2021 г. – и последвалият сал от тенденции пролет / лято 2021 г. – са нещо като влажен камък. Разбира се, благодарение на продължаващата пандемия, беше сезон като никой друг.

От четирите модни столици Ню Йорк и Лондон избраха предимно цифрови витрини, като странният дизайн е бил домакин за Covid-защитени презентационни помещения за малък брой преса и купувачи, докато Милано и Париж проведоха шоута със строги мерки за социално дистанциране за някои от най-големите си марки. Други все пак избраха да опитат нещо различно. „Различно“ се проявява по различен начин като: показване извън графика, показване чрез филм и във виртуална реалност или изпращане на заместител на модния подиум до пресата и купувачите в кутия. Всички се радват на различна степен на успех.

Какво се отнася до най-големите тенденции пролет / лято 2021 г. ? Новата рутина за работа от дома със сигурност е оказала влияние върху това, което са създали дизайнерите. Как иначе да си обясня настроението за бралети и конци за мидиф? (Внимавайте: и двете тенденции изискват или доста военен режим в домашна среда, и / или намалени нива на самочувствие.) Далеч от импулса на бельото като горно облекло дойде комфортът: панталони с широки крачоли, направени за смели крачки; плаващи, прозрачни макси рокли обещават лесен блясък; и дамски ансамбли, запълнени с докосване на спортно облекло, се чувстват подходящо модерни (помислете за перфектни плисирани поли с качулки, както се вижда в Prada, чайни рокли с кагули, както се виждат в Celine, и поли с молив с бомбери, както се вижда при Max Mara).

Trends Holder

Тогава се появи обновено чувство за находчивост: много дизайнери избраха да се качат на върха чрез тъкани и хитри кръпки, за да държат огледало до 2020 г. на обществото, поставяйки под въпрос неговите потребителски изисквания. А за тези, които търсят по-прям подход към модата, са избрали черно и бяло.

trends2020 01

Монохромна магия
В свят, в който няма прости отговори или дори ясни въпроси, дизайнерите показаха предразположение към черно и бяло – най-често, заедно. В Dolce & Gabbana, шахматните рокли в шик използваха архивни ролки от тъкани от предишни колекции, докато в Chanel, хрупкавото наслояване семафорира ново настроение на сдържаност. Междувременно в Ports 1961 и Gabriela Hearst черно-белите рокли изглеждаха точно като елегантното вечерно облекло, за което сме жадували.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Максимален размер на файл за качване: 20 MB. Може да качите: изображение, аудио, видео, документ, таблица, интерактивно, текст, архив, код, друго. Links to YouTube, Facebook, Twitter and other services inserted in the comment text will be automatically embedded. Drop files here

Shopping Cart
What Our Clients Say
17 reviews
0